Tuesday, July 10, 2012

My soul SaraH

Saya Siti Sarah Binti Abdul Wahid

Pejam celik..pejam celik...my soul sarah dah masuk 2 tahun...sekejap masa berlalu..sekarang ss dah pandai bercakap..mcm2 dia ckp..n bile time dia nak bercakap disuruh umi n ayah dia diam plak..huhuhu...tp seronok coz dialah teman..sahabat..kawan dan segala-galanya bagi aku...anak sorang la katakan...My pakwe selalu tegur bile aku start membeli barang- barang untuk SS..dia ckp membazir..hihihi..tp itulah aku tak boleh tgk baju gurl yang terlalu comel-comel nih...geram dan rambang mata plak....setiap kali keluar mesti aku membeli...tangan dah terbiasa susahlah ( alasan aku)

MISS MY MOM AND DAD

rindunyer kt Encik Shamsuddin & Puan Che Khatijah nih....dah 2 bulan tak balik kg...huhuhu..rindunyer kt ma n abah....rindu masakan ma n rindu nk tgk senyuman abah yang selalu tersenyum....Mak pun bile tepon asyik tanya bila nak balik?? SArah bile nak balik?? huhuhu..tuhan jek tahu aku nak sgt balik tp itulh masa tak mengizinkan lagi.....

Ayah dan ibu
Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan dan
Matahari
Ahai...

Yang dikurniakan dari Ilahi
Ahai...
Ayah dan ibu lah
Mesti dihormati

Ayah dan ibu
Wali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormat
Ahai...
Bagilah tunjuk ajar dan
Nasihat
Supaya hidup
Supaya hidup kita akan selamat

BISNES..BISNES..



dah lama tak post dalam blog nih...sibuk berpesbuk....membooking tudung dan menjual baju2 untuk raya...susah jgk nk jadi bisnes woman ni..Mcm2 hal yang kena tempuh...So my pakwe cakap..Ct nih tak boleh buat bisnes...So berbisnes dengan sarah jek kat rumah...huhuhu..dia ckp aku tak pandai buat bisnes..tp itulh hati nih kuat nk berbisnes...
hehehe..jd model pallaZo
Aku bukan nk bangga..tapi kalau aku betul2 nk berbisnes mmg my pakwe lah mentor aku yang terbaik..otak bisnes jek...Dengan apa yang dia ada sekarang hasil penat lelahnyer sebagai seorang peniaga ikan..alhamdulillah dia dah dpt apa yang dia nak...Aku tumpang jek apa yang dia ada..Dan aku berbangga sebab dia salah seorang bangsa melayu yang berjaya dalam perniagaan yang dia usahakan...Cabaran dan dugaan itu biasa..kadang - kadang bila berlaku sesuatu musibah dia tidak pernah nak melatah malah laluinya sebagai laluan hidup...Aku pun tidak sekuat suami aku..Tp itulah yang perlu dilalui oleh seorang yang bergelar peniaga kan....

Thursday, October 13, 2011

ikhlas atau tidak hanya DIA yang tahu

suami selalu berpesan, kalau ikhlas tak perlu nak cakap kerana orang yang menerimanya tahu sama ada kita ni ikhlas atau tidak..Betul jugak..kalau kita ikhlas tidak perlu lah kita beritahu yang kita nih ikhlas..kalau kita berbuat baik pada seseorang pun tidak perlulah kita mengharapkan orang itu pun membalas kita dengan kebaikan.Kalau kita berbuat baik pun tapi kalau orang balas kita dengan kejahatan sekalipun kita kena terimalah..Tapi itulah tidak semua yang boleh menerima semua itu kan..??